Hans Dekker

Een paar jaar geleden overleed mijn vader aan botkanker. Na een succesvolle heupoperatie kreeg hij pijn in zijn andere heup. Volgens de huisarts was dit spierpijn door overbelasting om zijn geopereerde heup te ontzien.
Mijn vader, een orthopedisch schoenmaker met veel kennis van de spieren in een been,  geloofde dit niet, maar de huisarts was zeer overtuigend; “het kan niets anders zijn”. Dit ging jaren door maar de pijn werd steeds erger, totdat een tijdelijke arts hem naar het ziekenhuis stuurde waar hij direct werd opgenomen.
Na een paar dagen onderzoek kwam de klapper. Misschien nog 3 maanden, maximaal. Na 4 dagen ging de telefoon, het ziekenhuis, “kom snel het gaat niet goed”. Een paar minuten voordat ik met mijn moeder in het ziekenhuis aankwam was het al voorbij. Ik had geen vader meer.
Volgens de behandelde arts had mijn vader niet hoeven te sterven als hij eerder goed onderzocht zou zijn. Ik ben van huisarts veranderd.
Ik hoop dat door het inzamelen van geld voor het KWF de huisartsen beter kunnen worden opgeleid om deze verschrikkelijke ziekte te kunnen herkennen. Tevens wens ik iedereen die met deze ziekte te maken heeft veel sterkte. Ik weet, helaas uit eigen ervaring, wat dit voor de nabestaanden betekend.

Hans