Bert van Nijnatten

In 1985 overleed mijn vader op 56-jarige leeftijd aan kanker, en in 2014 bleek ik op 54-jarige leeftijd ook al kanker te hebben. Ik zag het toen in het perspectief van mijn vader, en rekende op maximaal een half jaartje.
Inmiddels bleek de technologie niet stil te hebben gestaan, en mijn arts zei me te gaan genezen. Wie gelooft dat nu? Maar hij heeft wel woord gehouden. Het was een zwaar traject, met chemo, bestraling en een finale operatie, waarbij ik een permanent stoma kreeg, maar het is inmiddels al ruim 3 jaar, dat ik kankervrij ben.
Ik gun zelfs mijn ergste vijand zo’n zelfde traject niet. Die ziekte moet de wereld uit. Punt!

Inmiddels is gebleken, dat mijn kanker een erfelijke soort is – helaas -, het Lynch-Syndroom, waardoor zelfs onze kinderen kans maken vroegtijdig kanker te krijgen. Dus nog een extra reden, om het KWF te blijven supporten, voor onderzoek en meer tegen die verschrikkelijke ziekte…

Tot in September!